Mar 29 2012

Cunoaste-o pe Petruta Furnicuta

Adaugat in Resurse educatie financiaraNiciun comentariu

Salut!

Sunt Petruţa, furnicuţa! Mă bucur că vom învăţa împreună despre bani, cum îi strângem, cum avem grijă de ei şi cum îi folosim, astfel încât să ne ajungă pentru tot ce avem nevoie. În mod sigur ai auzit deja despre bănci. În oraşul meu, Cluj-Napoca, ne mândrim cu o bancă mare şi frumoasă, Banca Transilvania, pe care o găseşti peste tot în România. Prietenii noştri de la Banca Transilvania ne ajută să învăţăm ce înseamnă banii, cum au ajuns să arate aşa cum sunt în zilele noastre.Petruta furnicuta | CONTeaza pe educatie | Program educatie financiara elevi

Aştept cu nerăbdare să pornim împreună în această aventură, în care, timp de o săptămână vom afla mai multe despre bani, bănci, rate şi dobânzi, sau valută. Vom avea ocazia să demonstrăm ce am învăţat participând la concursuri interesante şi la activităţi educative şi amuzante.

Vom învăţa împreună cum să folosim o sumă mică de bani, sau alte resurse pentru a organiza un eveniment, ori  pentru a crea ceva deosebit.  Vei vedea că un astfel de eveniment organizat chiar de tine şi de colegii tăi vă poate aduce și mai mulți bani decât cei pe care i-aţi folosit la realizarea lui. Gândeşte-te şi tu la o idee, pentru a organiza un eveniment împreună cu colegii tăi, în urma căruia puteţi strânge fonduri pentru clasa voastră.  În plus, ar fi frumos ca, cel puţin cu o parte din banii astfel câştigaţi să ajutăm pe cineva care are nevoie de sprijinul nostru. Sau să îi facem cuiva o bucurie. Ce părere ai?

Și, pentru că noi furnicuţele ştim cel mai bine că e nevoie  de multă muncă pentru a avea tot ce ne trebuie, abia aştept să-mi spui ce meserie vrei să ai când vei fi mare!

Prietena ta,

Petruţa Furnicuţa

Comentarii si reactii

Nu sunt comentarii

Adauga comentariu aici

XHTML: Poti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ce spun elevii  > Inscrie-ti scoala  > Forum  >