Apr 9 2012

Concurs – Activitati Colegiul Tehnic Alexandru Roman Alesd

Adaugat in Colegiul Tehnic Alexandru Roman - ALESD, CONCURS - organizare activitati8 Comentarii

Obiectivele proiectului:

Oferirea unui cadru  propice punerii bazelor unei educaţii financiare şi antreprenoriale în rândul tinerilor, ca aceştia să conştientizeze implicaţiile şi responsabilitatea pe care domeniul economic le presupune, încă din timpul şcolii, pentru o contribuţie pozitivă în cadrul societăţii mai târziu.

Proiectul CONTeaza pe educatie reprezintă:

 • un mijloc de a promova educaţia financiară şi antreprenorială în şcoli
 • o iniţiativă ce vine în sprijinirea sistemului educaţional în vederea formării unui cadru adecvat punerii bazelor unei culturi financiare în rândul elevilor– de la vârsta când copilul începe şcoala şi continuând cu trecerea la etapa când acesta ajunge să urmeze studii superioare, respectiv să lucreze

Organizarea activităților din cadrul  proiectului CONTează pe educație s-a bucurat de un real succes în cadrul Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman,, Aleșd.

Luni a avut loc desfășurarea activităților Banca Virtuală, unde elevii au învățat cum să economisească bani, să realizeze un cont, un depozit bancar, într-un mediu real, având deschisă o bancă în incinta școlii.

O altă activitate de răsunet a fost Bursa Virtuală, elevii realizând tranzacționări adevarate pe bursa de valori Bucuresti, impactul a fost senzational, raspuns din partea elevilor, ,, merită să faci investitii pe bursă decât sa joci “konterstrayk”.

Un TÂRG ADEVĂRAT DE PRODUSE ȘI SERVICII realizat din 35 de standuri, firme, realizate de elevi, cu idei din cele mai variate domenii, în care elevii au jucat roluri de antreprenori, realizându-și propria afacere, au oferit servicii de coafură, manichiură, editare cărți de vizită, atelier foto la minut, produse BIO, sucuri naturale, produse ECO, patiserie și tradiționale, gablonțuri, firmă de publicitate, de Reparare și Întreținere Produse Electronice. Un adevărat târg, unde s-au realizat profituri , câștigul a fost de partea elevilor, schimbarea de atitudine, crearea unei motivații pentru realizarea unei cariere de succes, schimbarea de viziune a viitorului antreprenor !!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miercuri a fost denumită Ziua Carierei- ÎMI PLANIFIC VIITORUL-organizată pe ateliere de lucru. Activitatea a demarat cu primirea invitaților de marcă din cadrul comunității aleșdene:

D-nul director Roman Mentz- HOLCIM S.A , d-na director Lup Georgeta- Banca Transilvania,

D-nul director Motoca Sorin- Transelectrica, D-nul  director Cazan Nicu- magazinul Penny, domnul director Arion Cuza- TRANSMATECOM  Aleșd și doamna doctor  școlar Alina Szabo. Doamna profesor inginer Irina Oros a organizat activitatea pe ateliere de lucru, fiecare invitat a avut 6 elevi de la diferite specializări, economic, electronică,care au pus intrebări invitaților despre cariera pe care și-au realizat-o, despre competențele necesare carierei de succes, motivația fiecarei specializare și abilitățile unui bun manager. Elevii au fost impresionați de invitați și mai ales de experiența împărtășită, spunând că la această activitate au primit răspunsuri la multe întrebări pe care și le-au pus până acum, și activitatea s-a încheiat cu propuneri de idei de afaceri cele mai de succes, idee care a fost votată de către echipa de manageri care a participat. Cea mai bună idee de afaceri,, Reciclarea deșeurilor,, a fost premiată. O activitate care v-a continua, și cu alte ocazii, iar la sugestia domnului director Roman Mentz- HOLCIM S.A , activitățile se vor desfășura în limba engleză, o motivație în plus pentru a schimba abordarea față de reticența de a învăța o limbă străină, dar și schimbarea de atitudine a elevilor față de formarea lor profesională.

Joi au avut  loc activități de Provocare, elevii au venit  cu proiecte îndrăznețe cu MAȘINA MEA PERFECTĂ și CASA ECO, unde au  expus ideile lor în realizarea acestor activități.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot joi s-a desfășurat concursul ,,O cină sănătoasă,, realizată din grupe elevi-părinți,  au participat 6 grupe,  fiecare au bugetat o cină de 50 lei. Impactul acestei activități  a fost de a  interacționa și părinții împreună cu elevii, de a găti împreună, și am avut un real succes. Atât elevii cât și părinții au spus că este o activitate inedită și cu siguranță vor mai participa. Surpriza  a fost realizată de participarea taților alături de copiii, ceeia ce pentru noi a fost o adevărată surpriză.Cu siguranță această săptămâna a fost altfel, atât pentru elevi cât și pentru profesori.

 

Echipa de proiect:

Ing.Vasile Valeria-coordonator

Ing.Oros Irina-coordonator Ziua Carierei

Ec.Arion Simona-coordonator Bursa Virtuală

Ec.Luca Georgeta-coordonator Târgul de produse și servicii

Ec.Pop Gabriela –coordonator Banca Virtuală

Ec.Lelea Gabriela –promovarea imaginii

Ing.Hodișan Dragoș -O cină sănătoasă

Tole  George -producător de imagine

Fără ei nu puteam face nimic,implicare, dăruire, elan, voință, persevrență.

Coordonator proiect

Prof.ing.Valeria Vasile

Comentarii si reactii

8 Comentarii

 • Monica spune:

  O iniţiativă frumoasă, un proiect reuşit, un alt stil de învăţare- learning by doing-toate generate într-un cadru neobişnuit, în care participanţi nu sunt doar educabilii şi educaţii, ci şi părinţii. Iată formula unei activităţi reuşite ! FELICITĂRI !!!

 • prof. Ana Cadlet spune:

  Apreciez si felicit initiativa si implicarea voastra, dragi colegi! Pozele reflecta daruirea voastra si entuziasmul elevilor. Nota 10***…

 • camelia kubelac spune:

  Deosebit! Felicitari!

 • Raul spune:

  Frumoase activitati! Felicitari!

 • Lelea Gabriela spune:

  A fost o saptamana solicitanta dar cu un impact extraordinar atat asupra elevilor cat si a cadrelor didactice.
  Mie mi-a placut foarte mult sa fac parte din aceasta echipa si doresc sa felicit colegii mei si elevii implicati in acest proiect pentru tot ce au realizat
  Sarbatori Fericite tuturor!!!!!

 • Nora Marincean spune:

  Va tin pumnii,sa castigati!Sunteti tari!
  Cu drag,Nora M.

 • Monica spune:

  Superbi! Cei mai buni!!! Felicitări!!!

 • Carmen Hodisan spune:

  Felicitari tuturor cadrelor didactice si elevilor implicati in acest proiect. Paste Fericit!

Adauga comentariu aici

XHTML: Poti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ce spun elevii  > Inscrie-ti scoala  > Forum  >