Apr 9 2012

Concurs – Activitati Colegiul Andrei Muresanu Bistrita

Adaugat in Colegiul National Andrei Muresanu - BISTRITA, CONCURS - organizare activitati2 Comentarii

Activitatea 1 -ZIUA CARIEREI

 

 • Vreau să fiu (clasa I C Sbs)
 • Modelul meu (clasa a V-a C)
 • Îmi planific viitorul (liceu)

 

DATA DESFĂŞURĂRII: 3 APRILIE 2012

 

OBIECTIVE:

 

Familiarizarea elevilor cu diverse profesii prin intermediul părinților și bunicilor invitați la eveniment

Cunoașterea unor modele în carieră demne de urmat;

Înțelegerea importanței planificării carierei.

 

DESCRIEREA ACTIVITĂŢII:

 

Elevii clasei I C Sbs s-au întâlnit în această zi cu părinți, bunici sau alte rude. Aceștia le-au vorbit celor mici despre profesiile lor.

Activitatea s-a desfășurat interactiv. Ei s-au familiarizat cu profesii ca: medic, învățător, profesor, preot, polițist. Au pus și li s-au pus întrebări, elevii aflând foarte multe lucruri de la invitați.

La sfârșit, micuții au continuat cu multă siguranță și promptitudine tema activității: ”Vreau să fiu…”.

Despre ”Modelul meu” au discutat elevii din clasa a V-a C împreună cu invitații lor. Ei au realizat prezentări despre personalitățile care îi inspiră și a căror viață sau activitate vor să le urmeze.

Liceenii s-au întâlnit cu adevărați profesioniști, în cadrul activității ”Îmi planific viitorul”.

Invitației de a se întâlni cu ei au răspuns zece persoane cu cariere de succes: un expert contabil, un militar, un jurist, un medic generalist, un medic stomatolog, o asistentă medicală, managerul unui hotel de 5 stele, un profesor, un inginer silvic, un reprezentant al administratiei locale.

După o scurtă prezentare, cei zece profesioniști s-au așezat în mijlocul elevilor, cărora le-au dat informații despre ceea ce înseamnă carierele lor, despre calea pe care au urmat-o să ajungă acolo unde sunt.

Liceenii au aflat că tot ceea ce faci trebuie să faci cu pasiune și cu dăruire, iar pentru a avea succes, este nevoie de multă muncă.

Au mai învățat, de asemenea, că trebuie să aibă încredere în ei înșiși, dar și că pentru a reuși în carieră trebuie să învețe.

Testimoniale:

Mă numesc Mihaela Voica , iar în ziua de marți 3 aprilie 2012 am participat la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița la Ziua Carierei – Îmi planific viitorul în calitate de invitat. Am prezentat profesia de asistent medical.

Mi-a plăcut modul în care a fost prezentată acțiunea. Elevii au putut să se familiarizeze cu profesiile prezentate de invitați, apoi să discute cu fiecare în parte.

Pe de altă parte, pot vorbi și în calitate de părinte al unui elev din clasa IC. Și acolo activitatea s-a desfășurat într-un mod plăcut și interesant, cei mici putând să pună întrebări despre lucrurile pe care îi interesau.

Cred că astfel de activități sunt binevenite deoarece stârnesc curiozitatea, dar și interesul elevilor pentru muncă și pentru viitorul lor. (Mihaela Voica)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitatea 2: MAGAZINUL CLASEI I C SBS

 

DATA DESFĂŞURĂRII: 4 APRILIE 2012

 

OBIECTIVE:

 • Crearea de reclame şi găsirea unui nume pentru magazinul clasei.
 • Amenajarea în sala de clasă a unui magazin cu diverse standuri: Produse de cofetărie, Produse pascale, Jucării, Papetărie.
 • Folosirea banilor în mod responsabil prin luarea deciziilor în stabilirea preţurilor.
 • Promovarea produselor fiecărui stand în vederea strângerii de bani pentru susţinerea financiară a Centrului de Resurse și Referință în Autism ”Micul Prinț” din Bistrița.

 

DESCRIEREA ACTIVITĂŢII:

 

Încă de luni, am început să pregătim magazinul clasei. Cei mici s-au gândit la ce produse vor avea în magazin, apoi ce nume să-i dea magazinului.

Marți, au ajuns la un consens: magazinul se va numi: TRANS-BURC-STEP (TRANS – de la Banca Transilvania, BURC – de la Burcash, STEP – de la Step by step). Când toată lumea a fost mulțumită, s-au apucat de treabă, adică de reclame pentru magazin.

Miercuri dimineața, marfa a început să soseacă pe standuri: aveam produse de cofetărie (făcute de mămici și de pitici), produse pentru Paști (felicitări, mici aranjamente, ouă vopsite, puișori), jucării (mai mari sau mai mici). În ajutorul nostru au venit și colegi mai mari din școala primară.

În scurt timp magazinul era gata de deschidere: vânzătorii așteptau după mese, iar clienții așteptau nerăbdători la ușă. Când s-a deschis toți au intrat curioși, iar marfă era pentru fiecare.

Au venit chiar și colegii de proiect de la liceu.

Mare căutare au avut dulciurile de casă, turtițele pentru Paști, aranjamentele, felicitările, dar și jucăriile de pluș la care cei mici au renunțat pentru o cauză nobilă. Ei știau că banii vor fi donați Centrului de Resurse și Referință în Autism ”Micul Prinț” din Bistrița.

Toată lumea a fost mulțumită: micuții că și-au vândut marfa și au câștigat mulți bani, clienții lor pentru produsele cumpărate, iar echipa coordonatoare a proiectului pentru că activitatea a fost realmente o reușită.

Pe tot parcursul zilei, alături de ei au stat furnicuța Petruța – mascota proiectului CONTează pe educație și câinele Amigo – mascota clasei I C Step by step de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii si reactii

2 Comentarii

 • Pop Daniela spune:

  Ziua Carierei si Magazinul Scolii , au fost printre cele mai iubite si dorite activitati in decursul acestui proiect , iar eu sunt mandra ca am facut parte din el . A fost cu adevart o experienta nemaipomenita si imi pare rau ca s-a terminat . Colegii mei din clasa a V-a C si cu mine , ne-am simtit minunat si pe viitor am fi bucurosi sa mai participam la proiecte de acest fel . Le multumim profesorilor nosti , fostelor noastre invatatoare din clasele mici si mai ales doamnei directoare de la C.N.A.M . Va multumim !

 • ioana spune:

  FELICITARI! Sunteti cei mai frumosi, mai harnici ,mai preocupati si, binenteles CEI MAI TARI!

Adauga comentariu aici

XHTML: Poti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ce spun elevii  > Inscrie-ti scoala  > Forum  >