Apr 9 2012

Concurs – Activitati Scoala Avram Iancu Alba Iulia

Adaugat in CONCURS - organizare activitati, Scoala Generala Avram Iancu - ALBA IULIA9 Comentarii

1. ZIUA CARIEREI

 

 Obiective

- familiarizarea elevilor cu mai multe domenii de activitate

- informarea elevilor privind avantajele şi dezavantajele diverselor meserii

- orientarea elevilor în vederea alegerii unei cariere

- conştientizarea rolului şcolii şi al familiei în alegerea carierei

Descrierea activităţii

Una dintre activităţile pe care coordonatorii au considerat-o ca având un impact educativ major a fost cea legată de ZIUA CARIEREI. Grupul ţintă a fost ales dintre elevii claselor a VI-a, a VII-a şi a VIII-a.

Echipa de proiect a selectat câţiva părinţi ce lucrează in diverse domenii  cărora li s-au trimis invitaţii pentru a participa la activitatea dedicată  ZILEI CARIEREI. Acţiunea a debutat cu o expunere privind rolul familiei şi al şcolii în alegerea carierei prezentată de psihologul şcolii. Fiecare părinte invitat şi-a prezentat profesia, apoi elevii s-au  organizat în opt  grupuri de discuţii. Pe durata unui sfert de oră elevii din fiecare grup au avut prilejul de a adresa întrebări părinţilor, de a-şi lămuri unele curiozităţi şi de a elimina anumite prejudecăţi legate de anumite meserii. Timp de două ore, părinţii prezenţi s-au deplasat de la un grup la altul, oferind tuturor copiilor posibilitatea de a intra în dialog cu ei.

La finalul activităţii elevii au completat un chestionar legat de meseria care i-a impresionat cel mai mult. S-a obţinut un feed-back pozitiv şi din partea părinţilor, care au apreciat activitatea manifestându-şi disponibilitatea de a continua colaborarea cu şcoala în organizarea unor astfel de activităţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. SCHOOL PARTY

 

Obiective

- valorificarea potenţialului artistic al copiilor;

- dezvoltarea relaţiilor interpersonale;

- dezvoltarea competenţelor antreprenoriale

- educarea simţului estetic al elevilor

Descrierea activităţii

la activitate au participat elevii tuturor claselor implicate în proiect. evenimentul a fost mediatizat prin intermediul staţiei radio a şcolii precum şi prin afişe personalizate. elevii şi-au demonstrat spiritul antreprenorial prin conceperea şi punerea în vânzare a biletelor de intrare. Această activitate a prilejuit manifestarea artistică a copiilor prin cântec, dans, parada modei şi face-painting. Sumele strânse la final au fost folosite pentru achiziţionarea de produse pentru magazinul şcolii.

Copiii au fost deosebit de entuziasmaţi deoarece au avut ocazia să-şi valorifice talentul, creativitatea şi ingeniozitatea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3) ORGANIZAREA  SCHOOL-MARKET-ului

 

Obiective

  • dezvoltarea competenţelor antreprenoriale,
  • educarea simţului estetic;
  • implicarea părinţilor şi a comunităţii locale în derularea activităţii
  • gestionarea eficientă şi productivă a bugetului alocat
  • dezvoltarea abilităţilor de comunicare interpersonală;

 

Pentru organizarea magazinului s-au făcut vizite la câteva supermarket-uri din oraş, ocazie cu care elevii s-au familiarizat cu modul de distribuire a produselor pe standuri, cu afişarea preţurilor, cu valoarea mărfurilor, cu comportamentul vânzătorilor, cu modalitatea de acordare a promoţiilor.

Elevii au fost apoi implicaţi în realizarea produselor care urmau să constituie obiectul vânzării, în aranjarea lor pe standuri, în realizarea afişelor promoţionale şi a banner-elor prin care s-a mediatizat deschiderea magazinului.

Deschiderea magazinului a avut loc într-un cadru festiv, în prezenţa reprezentanţilor mass-media şi ai comunităţii locale. Elevii s-au implicat activ în vânzarea produselor, iar sumele obţinute au fost folosite atât în scop caritabil cât şi pentru premierea claselor implicate în proiect.

Pe parcursul întregii săptămâni elevii au fost recompensaţi cu FUNNY – MONEY pentru implicarea în activităţile din cadrul proiectului.

Comentarii si reactii

9 Comentarii

Adauga comentariu aici

XHTML: Poti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ce spun elevii  > Inscrie-ti scoala  > Forum  >