Apr 9 2012

Concurs – Activitati Scoala Dr. Ioan Mihalyi de Apşa Sighetul Marmaţiei

Adaugat in CONCURS - organizare activitati, Scoala Ioan Mihalyi de Apsa - SIGHETNiciun comentariu

 

Marti, 03.04.2012, începând cu orele 11,00 am desfaşurat o activitate interesantă sub umbrela ,,Ziua Carierei”. Am avut invitaţi din diferite domenii de activitate, personalităţi ale oraşului, care au răspuns cu mare drag invitaţiei noastre:

 • avocat Mihali Anişoara
 • preot Pavel Ierima
 • doctor Ştefanca Vasile
 • prof. conf.dr.Gabriela Ilieş
 • prof. Voinaghi Marius
 • agent poliţie Grijac Vasile

 

Obiective:

 • Responsabilizarea alegerii profesiei potrivite
 • Conştientizarea importanţei educaţiei în alegerea carierei
 • Implicarea activă a elevilor în alegerea unei profesii, alături de părinţi şi cadrele didactice
 • Cunoaşterea avantajelor şi riscurilor unor profesii

 

Activitatea a avut următorul program:

 • la început li s-a prezentat elevilor un material ppt cuprinzând noţiuni teoretice  legate de ocupaţie, funcţie, meserie, profesie, carieră, precum şi care ar trebui să fie paşii demn de urmat pentru o cariera de succes (vezi attachment)
 • eleva Burnar Anamaria din clasa a VII-a A ne-a împărtăşit din gândurile ei legate de felul în care înţeleg elevii termenul de carieră la vârsta aceasta.( vezi attachment)
 • invitaţii ne-au relatat din experienţele lor, făcând o scurtă incursiune în ,,arhiva personal㔺i povestindu-le copiilor cum au ajuns să urmeze această carieră şi care sunt avantajele sau riscurile profesiei pe care o au.
 • elevii le-au adresat o serie de întrebări oaspeţilor pentru a-şi satisface diverse curiozităţi  avute privind carierele fiecăruia
 • elevii au primit un chestionar legat de cariera pe care ar vrea ei să o urmeze (vezi attachment) În urma chestionarului s-a concluzionat faptul că pe parcursul timpului ei îşi schimbă opţiunile legate de alegerea unei cariere, dar educaţia este fundamentul care stă la baza oricărei cariere. Deci, contaţi pe educaţie!
 • elevii primesc un post-it pentru a scrie fiecare ce înseamnă, într-un cuvânt, pentru ei cariera, bileţele pe care le vor lipi pe copacul ideilor.(vezi poză)
 • în final, eleva Trifoi Camelia din clasa aVII-a A a interpretat melodia „Vreau să am steaua mea”(Laura Stoica)

 

Considerăm că activitatea a fost o reuşită, întrucât şi-a realizat scopul propus, acela de a responsabiliza elevii în legătură cu importanţa alegerii  carierei încă de la o vârstă timpurie, au avut nişte exemple demne de urmat şi au realizat în final că pentru a atinge şi ei o stea este important să munceşti mult, să te autodepăşeşti şi să nu renunţi nicicând!

Îndrăzneşte să visezi, ţinteşte cât mai sus şi vei vedea că… visele pot deveni realitate!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joi, 05.04.2012, elevii  claselor V – VIII  de la Şcoala „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”  din Sighetul Marmaţiei , au organizat o activitate de strângere de fonduri . Astfel , au transformat sala multimedia din şcoală în cinematograf şi i-au invitat pe colegii lor din ciclul primar şi gimnazial la film.

 

Obiective:

-          Formarea deprinderilor de organizare în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial;

-          Conştientizarea valorii banilor;

-          Dezvoltarea spiritului de echipă;

-          Implicarea părinţilor în activităţile organizate de şcoală;

 

Desfăşurarea activităţii:

-          Pentru început elevii au realizat o listă cu filmele preferate, după care au ales filmul care a întrunit cele mai multe voturi (Tangled – O poveste încâlcită)

-          După alegerea filmului a urmat realizarea afişului şi a biletelor

-          În etapa următoare elevii au realizat spotul publicitar şi au distribuit biletele

-          Etapa următoare a vizat stabilirea produselor care au fost oferite spre vânzare înainte de începerea filmului

-          În ziua proiectării filmului, elevii împreună cu cadrele didactice şi părinţii şi – au aranjat   standurile pe categorii de produse (sucuri, popcorn, ciocolată caldă, dulciuri, produse de patiserie)

-          A urmat comercializarea produselor şi strângerea de fonduri

-          După finalizarea activităţii, elevii împreună cu cadrele didactice implicate în proiect au hotărât destinaţia fondurilor strânse ( au donat suma de 406 ron colegei lor Frasin Georgiana din clasa I A care suferă de tetrapareză spastică)

 

Acţiunea a fost interesantă, elevii au dat dovadă de mult entuziasm, atât cei implicaţi în organizare cât şi cei invitaţi. Au învăţat multe lucruri noi, au lucrat în echipe mixte şi –au îmbinat utilul cu plăcutul. Părinţii s-au bucurat că au avut ocazia de a participa împreună cu copiii lor la o astfel de activitate organizată de şcoală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joi, 05.04.2012, elevii  claselor V – VIII  au participat la  o activitate de strângere de fonduri  prin organizarea unui magazin la şcoală:„Magazinul vesel”. Toti elevii şcolii ,precum şi profesorii lor au fost invitaţi la această activitate. Fondurile obţnute au fost donate ulterior unui cay social din şcoală.

 

Obiective:

-          Formarea deprinderilor de organizare în vederea dezvoltării spiritului antreprenorial;

-          Conştientizarea valorii banilor;

-          Dezvoltarea spiritului de echipă;

-          Implicarea părinţilor în activităţile organizate de şcoală;

 

Desfăşurarea activităţii:

-          Pentru început elevii au alcătuit o listă cu posibilele standuri şi au selectat doar  standurile  cele mai posibil de realizat.

-          S-au ales responsabilii de standuri, prin vot, iar apoi  grupele care vor răspunde de organizarea acestora. S-au împărţit responsabilităţile în cadrul fiecărei grupe şi s-au realizat posterele pentru fiecare grupă.

-          Etapa următoare a vizat procurarea produselor necesare fiacărui stand. Unele au fost confecţionate de către elevi: mini tablouri, origami-coşuleţe, iepuraşi,vaze , altele au constituit donaţii din partea elevilor sau părinţilor: cărţi, jucării de pluş, prăjituri, gogoşi. O categorie aparte au reprezentat-o produsele care trebuiau cumpărate: băuturi răcoritoare, dulciuri, articole  de birotică.

-          În preziua deschiderii magazinului, elevii  i-au informat verbal pe colegii lor in întreaga şcoală despre eveniment.

-          În dimineaţa deschiderii magazinului, elevii , secondaţi de părinţi şi cele două învăţătoare, au aranjat standurile pe categorii de produse (sucuri, prăjituri, pizza, fructe ,dulciuri, cărţi, jucării , respectiv produse realizate de copii).

-          Deschiderea magazinului a inclus ,oficial ,tăierea panglicii de către un elev şi profesorul coordonator de program. La acest eveniment a participat  un car de reportaj al televiziunii locale.

-          A urmat comercializarea produselor şi strângerea de fonduri.

-          La finalul acţiunii, elevii au rearanjat spaţiul clasei , au făcut curăţenie, au contabilizat sumele obţinute şi au concluzionat vis a vis de eficienţa cu care funcţionat fiecare departament.

-

Acţiunea s-a încheiat cu  decizia elevilor   de a dona suma eleviiobţinută prin  activităţile „magazinului vesel”, suma de 700 RON, colegei lor, Dalia  Borş din clasa I B care suferă de  amiotrofie spinală Werdming-Hoffmann .

Acţiunea a fosteducativă atractivă, dinamică şi, la urma urmei, profitabilă. interesantă, Elevii şi părinţii au participat cu  mult entuziasm, au înţeles scopul acestei acţiuni şi işi doresc să mai organizăm astfel de evenimente. Elevii şcolii au primit cu bucurie şi curiozitate acest „magazin” desfătându-se cu produsele propuse spre vânzare.

Activitatea s-a dovedit a fi o reuşită pe toate planurile.

Comentarii si reactii

Nu sunt comentarii

Adauga comentariu aici

XHTML: Poti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ce spun elevii  > Inscrie-ti scoala  > Forum  >